Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Столична община строи нов приют за бездомни кучета

Нов приют за бездомни кучета ще бъде изграден до края на годината. Столичният общински съвет гласува решение, с което в Горни Богров, район Кремиковци, да бъде изграден нов приют от отворен тип. Той трябва заработи още от месец октомври и да осигури място за настаняване на 1000 животни. До края на годината ще бъде довършен в пълен капацитет – 2000 места.
Приютът ще разполага с навес, а за кучетата ще се използват къщички, съобразени с големината им. Това ще бъде най-големият приют в столицата, с капацитет близо 10 пъти по-голям от капацитета на функциониращия в момента общински приют в Сеславци. Той ще позволи голяма част от бездомните животни да бъдат прибрани от улицата.

Написано от

1 коментар за “Столична община строи нов приют за бездомни кучета”

 1. Даниела Тодорова казва:

  Публикувам кореспонденцията по повод сигнал за агресивни кучета.

  Уважаеми/уважаема Даниела Тодорова,

  Екип на ОП „Екоравновесие” беше изпратен за проверка в района на Люлин бл.212 на 29.08.2012г., при която служителите ни са установили, че безстопанствените кучета обитаващи територия на Люлин бл.212 са обработени (кастрирани, обезпаразитени, микрочипирани и маркирани) съгласно изискванията на „Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична община 2012-2016г.”, приета на основание чл. 40, ал.1 от Закона за защита на животните. Целта е блокиране на раждаемостта, спиране възпроизводството на популацията на безстопанствените кучета и регистрация на домашните кучета. Това обаче не гарантира напълно, че куче поставено в естествената му среда няма да прояви спонтанна агресия в определена ситуация.
  С оглед разпоредбите на чл. 47, ал.3 от Закона за защита на животните всички останали кучетата, които не са проявили агресивно поведение след ветеринарномедицинска обработка, се връщат по местата, от които са взети.

  Daniela Todorova
  16:07 (9 minutes ago)

  to info
  Моля предварително за извинение,
  изчетох всичките писма, които ми изпратихте, но това не решава моя проблем и не само моя, а на всички живущи тук.
  С риск да бъда груба искам да ви поясна, че нас не ни е страх от ебане, не ни интересува дали кучетата са кастрирани. Страх ни е от ухапване. Те се спускат към хората настървени. Лично съм виждала да хващат котки и да ги умъртвяват. Според вас това хуманно ли е? Къде отива грижата за хората и за котките. Спазването буквата на вашия закона не защитава хората и другите видове животни. Излиза, че някакви помияри са по-важни от човеците-тези които плащат данъци на общината и ви храним вас-държавните служители. Вие трябва да работите за нас , а не за кучетата. Ние ви плащаме заплатите , гласуваме за вас и ви избираме с надеждата, че ще бъдете в полза на жителите на този град.

  Съжалявам, че нямам повече време да ви напиша по-подробно писмо с моите мисли и разсъждения, но за разлика от вас аз , и много майки тук в квартала, гледаме деца, деца, които благодарение на вас-управляващите и пишещите законите , все едно , че не живеят в столицата , в гората, в някое село.

  Моля, това писмо да се доведе до знанието на отговорните служители на общината и там, където е необходимо за сведение и информация.

  С Уважение ,
  Даниела Тодорова

  2012/8/29
  Уважаеми/уважаема Даниела Тодорова,

  Екип на ОП „Екоравновесие” беше изпратен за проверка в района на Люлин бл.212 на 29.08.2012г., при която служителите ни са установили, че безстопанствените кучета обитаващи територия на Люлин бл.212 са обработени (кастрирани, обезпаразитени, микрочипирани и маркирани) съгласно изискванията на „Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на СМтолична община 2012-2016г.”, приета на основание чл. 40, ал.1 от Закона за защита на животните. Целта е блокиране на раждаемостта, спиране възпроизводството на популацията на безстопанствените кучета и регистрация на домашните кучета. Това обаче не гарантира напълно, че куче поставено в естествената му среда няма да прояви спонтанна агресия в определена ситуация.

Отговори