Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Подаване на сигнал – в какви случаи

Можете да подадете сигнал, ако сте станал свидетел на инциденти, нередности или злоупотреби, свързани с кучета. Може да става дума за домашни или безстопанствени кучета. Тук можете да подадете сигнал за инциденти само на територията на Столична община.
Ето категориите инциденти, които изискват реакция на компетентните организации:
■ Агресивни кучета
■ Болни кучета
■ Бездомни кучета
■ Домашни кучета
■ За кастриране
■ Ухапване
Моля, бъдете обективни в преценката си за нередността. Наистина ли има нужда от намеса на общинските организации? Моля, подавайте сигнал само тогава, когато техните действия са наложителни. Например, ако домашно куче излая и това ви уплаши – общинските организации не могат да направят много. Но, ако станете свидетел на сериозен инцидент, ваш граждански дълг е да сигнализирате!

Написано от

16 коментари за “Подаване на сигнал – в какви случаи”

 1. Ангела Димитрова казва:

  Добър ден,казвам се Ангела и живея на територията на гр.София.
  Преди година и няколко месеца прибрахме бездомно куче ,което бе чипирано и кастрирано в новия приют в Сеславци.Как може година и няколко месеца по-късно от „Екоравновесие“да приберат кучето ми и никой да не се обади,като на каишката му е написан нашия телефонен номер?И как може да звъним 3 поредни дни(петък,събота и неделя)и никой да не ми казва къде е МОЕТО куче и какво става с него?
  И искам също така да попитам щом от 1998 до 2002 г сте се казвали „Зоомилосърдие” къде е това милосърдие ,като аз едва си познах кучето.Това ли е милосърдие -животните да са в пълна мизерия,да бъдат бити(защото моето е) и да се вижда ужасът в очите им?Та аз когато го прибрах това животно от улицата ,то не беше наплашено толкова колкото сега.И последен въпрос от кога общината иска от нас пари ,за да си приберем кучето?Аз си мислих,че в крайна сметка съм помогнала като гражданин на тази държава,като съм прибрала бездомно куче.Надявам се наглостта Ви да не премине сякакви граници и да се направи нещо по въпроса ,защото излиза така ,че човек дори и да иска да си върне кучето той не може.До сега смятах ,че сте организация за ПОМОЩ ,но вече не мисля така.

 2. gyulnas казва:

  zdr do nas kashtata ima zatvoreni koteta mnogo machitelno vadqt neopisuem vik iz celiq kvartal se chuva molq vi koi moje da proveri signala v tazi kashta zashtoto dostap nqma do nego ! kam kogo da se obarna
  adres – sofiq jk lyulin 2 bulevard Charicha Yoana 160 sreshtu poshata 1336
  ogradena kashta do fitnes klub i avtomivka
  molq vi chuvat se neopisuemi koteshi vikove !!!!

 3. Е. Галинова казва:

  Здравейте, моля, сигнализирайте Столичния инспекторат, http://inspectorat-so.org

 4. Т. Бодурова казва:

  Здравейте, живея в ж.к. Хаджи Димитър бл.23. Около блока има четири агресивни кучета, които плашат живущите в района. Сутрин, когато тръгвам на работа, умирам от страх, че някое може да ме ухапе и не мога да мина по обичайната улица по която вървя, а трябва да заобикалям, защото, те започват настървено да лаят и да се събират на глутница с други кучета. Моля Ви да предприемете незабавни мерки, като ги приберете в приют за бездомни кучета, защото не желая да бъде застрашен нечий живот и моя също.
  Ще чакам вашия отговор и навременни действия.
  P.S. Телефон за връзка 0884933903

 5. Е. Галинова казва:

  Здравейте, моля, сигнализирайте Екоравновесие!
  От зеления банер „Подайте сигнал“ горе.

 6. Д. Димитров казва:

  На ул.Сребърна 15 в кв.Хладилника има глутница от 7 бездомни кучета, които ни тормозят през нощта.Моля, за Вашата компетентна намеса.

 7. Д. Илиева казва:

  Здравейте,

  Живея в София, Света Троица, бл. 368.
  Около моя блок и въобще в тази част на квартала, преди не е имало бездомни кучета. Екземплярите, които ме притесняват седят обикновенно на площадката пред нас ( зад бутките, на улица Щросмайер). – редовно лаят, както през деня, така и през нощта. Има много малки деца, които играят на тази площадка, а мен лично много ме е страх от тях. Не мога да преценя дали кучетата са свръх агрсеивни или не, но преди минути те възпрепядстваха прибирането ми у дома. Бяха се събрали 5 кучета пред входа ми и ме лаеха. Именно за това сигнализирам! Недопустимо е в Столицата на България – кандидат и за Европейска столица по улиците ни да циркулират толкова много бездомни кучета!!!!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, правилно сте постъпили, като сте сигнализирали! Дали вече има реакция от Екоравновесие? Или, ако сте им се обадила по телефона – какво казаха за случая?

 8. Антонов казва:

  Вчера, 2 октомври 2013, намерих на улицата едно много уплашено куче с пластмасов чип на „Екоравновесие“ (05436). Прибрах го в двора, нахраних го и му оставих една тенджерка с прясна вода. Оставих го само да се разхожда и да опознава „района“ си. Все пак, кучето има такъв инстинкт. Моля всички, които се интересуват да ми помогнат да открия от къде е и да ми подскажат каква му е породата (публикувал съм снимки в дневника си, прилича на лабрадор ритривър, абсолютно черно, няма рани от сбивания, много кротко и доста уплашено). Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват. Ако не ми се обадите ще го задържа за себе си. Имам голям двор и съм състояние всеки ден даго извеждам на разходка поне 1 час. Знам как се гледа куче, защото досега съм имал две, починали от естествена смърт

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, поздравления, че сте се сдобил с нов приятел!
   Хвърлете око на статиите тук, в секциите за осиновяването на куче (www.dogs.care.bg/category/osinovyavane_na_kuche/) и регистрацията на домашно куче (http://goo.gl/PamqET) – може би ще намерите полезна информация.

 9. г-жа Трайкова казва:

  Здравейте, живея в София, жк.Света Троица бл.383. около този блок и в района до Кауфланд има едно бяло куче което редовно напада хората , но не само напада, а и хапе, преди месец нахапа една наша съседка и едвам жената се прибра , за да се обади на Бърза помощ, днес преди половин час същото куче е ухапало друга жена, майка ми е чула някой да вика и се показала на прозореца видяла как я хапе, жената едвам ходела. Много съм притестнена моето дете също играе там , както и други деца, това куче е озлобено и трябва да бъде прибрано, защото е опасно!!! Ще се радвам , ако бъде предприето действие. Благодаря предварително!!!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, моля, подайте сигнал към Екоравновесие, ето оттук: http://goo.gl/xyFSnV
   Сигналите за ухапване са с много висок приоритет

 10. Миленкова казва:

  Има ли закон,който забранява храненето на бездомни кучета ,котки и гълъби ,особено когато това се случва през прозорци и тераси от високите етажи?

 11. Мирослава Илиева казва:

  Вчера на 18.02.2014 бях ухапана от куче на ул. Дечко Йорданов пред блок 192 в района на пазар Красно Село. Моля да се вземе под внимание този сигнал, тъй като кучетата бяха около 7-8 на глутница, и се нахождат в този район от година насам, а може би и повече. Три от тях бяха маркирани, но останалите не.
  Кучето, което ме ухапа, не беше маркирано.

Отговори