Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Основните причини за инциденти с безстопанствени кучета

Поведението на кучетата е силно повлияно от техните вродени инстинкти. Има няколко особени момента, в които кучетата стават по-агресиви от обикновено и тогава вероятността за инцидент значително нараства. По-голямата част от всички инциденти с безстопанствени кучета се случва в тези ситуации:
■ Когато женската е разгонена.
■ Когато женската пази малките си.
■ Когато мъжкият се конкурира и пази разгонената женска от други мъжки кучета.
В периодите на разгонване и отглеждане на новородените дори обикновено спокойни кучета са склонни към повишена агресия. Кастрацията е единственото средство, което ефективно може да предотврати тези ситуации. В допълнение, кастрацията предотвратява събирането на кучетата в глутници – положение, при което инцидентите са по-тежки.

Написано от

7 коментари за “Основните причини за инциденти с безстопанствени кучета”

 1. Райна казва:

  Само тези 3 причини ли смятате че провокират агресията у кучетата? Защо не излезете да се разходите малко по улиците..

  • Михаил казва:

   Покрепям напълно мнението на Райна!

 2. Вероника казва:

  Вчера бях нападната и ухапана от две кучета, каде и кои са оновнте причини? Каде живеем и за какво говорим? Основно причинаи за ухапване???По скоро ми кажете кой носи отговорност за кучетата , така почитани в бг??Защо не давате тези пари на болните деца, а се занимавате с помиари , който да ни хапят???

 3. Тодор казва:

  След този вечен слалом покрай бездомни кучета, много се радвам, че нямаме бездомни мечки и вълци в София, защото и за тях трябваше да четем как да се предпазим. Според мен няма смисъл от велоалеи (като цяло и тротоари), тъй като докато има бездомни кучета, малцина ще рискуват да слязат от колите си. Как звучи в наши дни „Днес успях да дойда жив и здрав пеш на работа“ …

 4. Кичо казва:

  Дори ако се разходи човек с помощта на опцията Street View на Google Maps ще намери доста глутници. Примерно около ТЕЦ Земляне, вижте и на бул. Хр. Смирненски близо доСтроителния техникум около сергиите

 5. Десислава казва:

  Много благодаря, че се отзовахте така бързо на сигнала ми. Така се запознах със много съседи и разбрах, че те са причината за агресията в кучетата. Дават им хляб, за да пазят улицата и кучетата я възприемат за своя територия. Естествено не лаят хората, които ги хранят и тези хора твърдят, че кучетата им са много добрички. Дадоха ми да разбера, че няма да ги махнат, но поне някои са ваксинирани.
  „Всички наши мисли се отпечатват в съзнанието на по-нискостоящите от нас същества.“ Петър Дънов

Отговори