Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Най-полезните сигнали са през dogs.care.bg

В dogs.care.bg всеки гражданин може да подаде сигнал за инцидент с куче в София. Сигналът със сигурност веднага ще стигне до институцията, която носи отговорност за случая. Сайтът позволява сигналът да е максимално конкретен и ясен, за да може институцията да свърши своята работа точно, без грешки и без забавяне.
Системата е създадена така, че подателят на сигнала да получава обратна връзка и следи действията на институциите. Процесът започва с това, че подателят се уведомява за получаването на сигнала и свършва с доклад за изпълнението на всички действия, предвидени за случая. Така гражданите са сигурни, че институциите следват правилата за работата си и правят това, което е необходимо.

Написано от

29 коментари за “Най-полезните сигнали са през dogs.care.bg”

 1. Александра казва:

  Здравейте, миналаата седмица в понеделник – 28.10. се прибирах от работа. Работя в едно детско клубче в локалното на Красно село. Беше около 22 часа и по път към колата си реших да изхвърля боклука. Точно до кофата имаше куче и понеже мен много ме е страх го заобиколих и продължих към светофара. Изведнъж чух лай и от лявата ми страна от нечий двор излязоха 3 кучета. Започнаха да ме лаят с оголените си зъби. Добре, че беше пликчето ми с обувките, чрез което успях да се защитя и избягах към осветените магазини да изчакам приятеля ми да ме прибере. Докато чаках един човек тръгна по същия път, от който аз бях дошла и кучето, с което се разминах по-рано го нападна. Добре, че беше с чадър и успя да се защити. Искам да знам по какъв начин може тези кучета да се приберат или поне да се наложи забрана на свободния достъп на кучетата до улицата. Що за идиоти не си гледат домашните любимци?

 2. Teodora казва:

  Вчера за втори път ме нападат кучетата в кв.Банишора на ул.Княз Церетелев до метростанция „Мария Луиза“.Не съм единствената нападната от тези кучета, не е само едно ,а те са 4 помяра!!!Бих искала да ги махнете от тази улица,защото нямам намерение всеки ден да минавам през тази улица и да бъда нападната от тези помяри!!!!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, защо не подадете сигнал? Моля, кликнете върху големия надпис „Подайте сигнал“ горе. Описаното звучи като случай от компетенцията на Екоравновесие. От формата сигналът ще достигне до тях.

 3. Симона казва:

  Извинете,но какво правите с кучета,които прибирате заради подаден сигнал?

 4. Daniela Atanasowa казва:

  Днес в 15.30ч. пред блок 42 в Студентски град преминаха 16 кучета.

  Сутрин или вечер, когато няма много хора или са гладни или е студено те са много агресивни.Как да постъпя?Аз никога не съм изоставяла куче, никога не съм се държала лошо към тях.Обичам животните, но не мога да приема,че техният живот излиза, че е по-важен от човешкия.

  Искам да попитам тъй като кучетата преминаха през задният двор на блока, а аз бях примерно долу, за да си взема нещо, което съм изпуснала или съм минала оттам, защото е по–пряко, какво трябваше да направя.Как да реагирам.Те щяха 100% да ме нападнат…
  Докога ще продължава това?

 5. Ива казва:

  Подадох сигнал преди месец и все още нищо не се случва. Въпросните кучета (около 4-5 броя) си стоят необезпокоявани.Става въпрос за квартал Надежда. Вчера прибирайки се започнаха да лаят по един човек, който просто преминаваше на отсрещния тротоар. Аз имам две деца (на 1 г. и на 2,3 г.), които няма как да защитя сама. Защо винаги се прави нещо след като пострада някой? Преди два дни на друга улица излезнаха три кучета, лаейки срещи мен и двете ми деца. Добре, че имаше един човек, който ги спря.Трябва ли всеки ден да се страхувам когато излизам и когато се прибирам? Искам да знам какво ще направи в този случай Екоравновесие?

 6. jaki казва:

  Здравейте,
  пиша ви от Банкя, моля ви за съдействие по-повод отстраняване на глутницата кучета, която всеки ден се движи в района около полиция и жп гарата. Кучетата се събират в глутница около 5-6 и са доста агресивни.

  Моля ви за съдействие докато не е станал сериозен инцидент.

 7. Елена казва:

  Искам да подам сигнал за нахвърлящи се кучета в район до 2 градини в Овча купел 2,моля незабавно да се направи нещо за да не пострадат децата ни.Става въпрос за глутница кучета овъртащи се около 33 ОДЗ задния вход на градината.Нахвърлят се на всеки минаващ и то не от вчера и от онзи ден.Навъртат се в този район от 2-3 месеца и това не е първия сигнал.Моля вземете незабавни мерки срещу тези злобни животни,със страх излизам да взема детето си.
  Надявам се че ще има промяна много скоро и ще ги приберете тези кучета,който станаха повече от нас.

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, Елена,
   Моля, сигнализирайте Екоравновесие. Оттук: http://goo.gl/SSN0J
   или кликнете върху „Подайте сигнал“ горе

 8. Райна казва:

  Аз сигнализирах до Екоравновесие, че вашия сайт.. и нищо.. нямало кучета! Подаден сингал – проверка – нищо!
  Въпросните три кучета, срещу които подадох сигнал, все още са там, на 20м от входа на детското заведение и сега обикаляме цялата сграда с надеждата да влезем и излезем без да ни забележат.

  Вашата организация за какво точно се бори? Какъв точно е този „проект“ за които няма информация, а директно форма за подаване на сигнал?

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, Райна,
   Може би екипът на Екоравновесие не е намерил кучетата на посоченото място или някъде в района. Това се случва сравнително често и е почти неизбежно, за съжаление – кучетата не стоят на едно място в очакване на екипа. Най-добре е отново да подадете сигнал. Това ще е повод Екоравновесие отново да изпратят екип.
   А за какво се борим… не е точно борба. Dogs.care.bg e гражданска инициатива, с която се опитваме да допринесем за решаване на проблемите с кучетата в София.
   Например, вие сте подала сигнал оттук, той е приет веднага, а институциите са свършили каквото трябва и каквото може в случая, после са ви информирали какво са направили. Това е един правилен ред, по който да се случват нещата. Помогнали сме да се осъществи.

 9. Лиско казва:

  Какво се случва с куче, прибрано от Екоравновесие по сигнал и как проверявате дали той сигнал е верен или е нечия измислица?

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, дали сигналът е измислица – обикновено не може да се провери по друг начин, освен с посещение на място.
   За бездомните кучета, прибрани от Екоравновесие, има три варианта:
   1. Обработване (кастриране, обезпаразитяване, чипиране, маркиране) и след това – връщане на мястото на залавянето. Това е в случаите, че кучето не е агресивно.
   2. Задържане в приюта. Капацитетът на новия приют в Богров позволява някои кучета да се отстранят от улиците.
   3. Евтаназиране. Това е мярка за агресивните бездомни кучета.

 10. Йоана казва:

  Днес подадох сигнал при Вас. Моля Ви, погрижете се възможно най-бързо. Сега много ученици минават първа смяна и трябва да излизат по тъмно сутрин, включително и аз. Кучетата са около 5 може и повече, нападат без причина минувачи. Аз уча в елитна гимназия в центъра и това ми е единственият път към спирката. Мисля, чи живеят в изоставения строеж преди спирката, но се разхождат из градинката. Не мога месеци да давам по 5 лева на ден за такси, за да отида да уча, без да бъда разкъсана. Става въпрос за кв. Яворов. Моля Ви, не се бавете. Благодаря предварително.

 11. Е. Галинова казва:

  Привет, би трябвало да получите съобщение от Екоравновесие за дата и час, в които екип ще посети мястото. Вярвам, че ще решат проблема

 12. Яна Николова казва:

  здравейте, искам да съобщя за поредното безпизорно куче в кв.Орландовци ул.Овчарска при блоковете,този път не е просто някакво куче от някаде си а е болно куче гигант на фона на всичките кучета тук,това вече идва в повече!! Моля за помощ!!!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, не губете време, подайте сигнал! Използвайте големия зелен банер горе или този линк: http://goo.gl/SSN0J
   Ако кучето е болно – изберете от менюто „категория“, можете също да маркирате мястото на картата

 13. Яна Николова казва:

  здравейте, искам да съобщя за поредното безпизорно куче в кв.Орландовци ул.Овчарска при блоковете,този път не е просто някакво куче от някаде си а е болно куче гигант на фона на всичките кучета тук,това вече идва в повече!! Моля за помощ!!! радвам се ,че на другия ден веднага се отзовахте ,но защо не си свършихте работата,казахте че ще пообиколите ,но него направихтеи в крайна сметка това опасно куче пак се разхожда наоколо !!!!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, това вероятно е въпрос, насочен към Екоравновесие. Че са се отзовали на сигнала бързо – много се радвам. Че не са намерили кучето – не е добре, но понякога се случва. Това е проблем, който няма перфектно решение. Би трябвало да насрочат второ посещение на мястото. Дано този път намерят болното куче.

 14. Радослава Тодорова казва:

  Хора , не знам къде си подавате сигналите , но аз колкото пъти съм изпратила сигнал през сайта им , винаги са откликвали в рамките на 3-4 дни и са идвали.
  Днес отново дойдоха две пъргави момчета след подаден от мен сигнал миналата седмица. Играха си на криеница 15мин. с кучето , но в крайна сметка го заловиха.
  Хиляди благодарности още един път.

 15. Десислава Кираджийска казва:

  Страшна организация сте,нямам думи! Подала съм сигнал на 27.02.2013г и все още нищо. От петък /15.03/ звъня почти всеки ден и все още чакам прословутия ви директор да дойде на работа и да благоволи да каже какво ще правим с бездомното куче,настанило се в собствения ми двор. Два дни подред вече не мога да се прибера спокойно,защото кучето се разхожда като господар и аз трябва да мисля комбинации,за да се прибера. Уведомих няколко пъти служителката,която вдига телефона,че кучето след като роди у дома вече е агресивно,но няма кой да ти обърне внимание. Натъртих няколко пъти,че в семейството има малко дете – на никой не му пука. И какво сега – да чакаме да ухапе някой,за да благоволите да реагирате или да се оправяме сами????? Язък ви за великите приказки из сайта!!!!

 16. Папазова казва:

  Три кучета нападнаха детето ми и майка ми, която е пенсионер докато се прибираха от личната лекарка днес. Адресът е в Надежда, ул. Дилянка № 20. Тези кучета са в непосредствена близост до педиатричен кабинет, детски център и медицинска лаборатория и нападат хора от поне четири години, . Много се надявам най-после да ги квалифицирате като агресивни бездомни за евтаназиране.

  • Бети казва:

   направо не мога да повярвам по тази логика всички зли хора да ги евтаназираме ?

  • Папазова казва:

   До Бети, май 2, 2013 в 22:03,
   защото не мога да отговоря директно.
   Четете, аз не си ги измислям тези работи, малко по-нагоре го има:
   Е. Галинова казва:
   февруари 1, 2013 в 16:21
   ……………………
   За бездомните кучета, прибрани от Екоравновесие, има три варианта:
   ………………..
   3. Евтаназиране. Това е мярка за агресивните бездомни кучета.

 17. Вяра Дончева казва:

  Здравейте,
  Не мога да повярвам как работи тази организация – пълен абсурд е!!!
  Преди около две седмици от кв.Илиянци беше взето нашето куче,което ние отглеждаме в двора на предприятието където работим.Намерихме го преди четири години зимата,беше на около няколко месеца от тогава се грижим за него – кучето не е агресивно – напротив много дружелюбно,свикнало с хора.Екипа на Екоравновесие имаше акция по прибирането на кучета в квартала и за жалост нашето куче беше на улицата пред вход на предприятието при което беше приспано от вашия екип и подготвено за взимане.След като станахме свидетели на тази случка ние попитахме „Защо ни взимат кучето след като то не е бездомно излиза на улицата но за малко и се отглежда в двора?“Отговора на Екоравновесие беше че кучето ще бъде взето за кастрация и върнато на същото място,няма да му се случи нищо.Разбира се ние бяхме против но в крайна сметка след убеждаване от екипа,че няма нищо страшно се съгласихме с уговорката да върнат кучето живо.Екипът записа адреса,името на фирмата от чийто двор го взимат,телефона и имената на шефа на фирмата.Казаха,че след няколко дни ще го върнат.След като минаха две седмици кучето не се появи,никой не го върна.Отидохме и потърсихме Екоравновесие с въпроса „Къде ни е кучето?“На този наш въпрос отговора беше,че кучето е кастрирано и пуснато в кв.Филиповци,при което ние бяхме в шок.На последващ от нас въпрос „Защо кучето е пуснато в кв.Филиповци при положение,че е взето от кв.Илиенци и с уговорката да се върне след манипулацията?“ – нямаше адекватен отговор.Попитахме какво ще направят за да поправят грешката,но и те не знаеха какво да ни отговорят.Казаха,че в първия ден на следващата работна седмица ще се опитат да направят нещо,но не и с гаранция да ни върнат кучето!!!
  Ние питаме – Що за организация е това?Как е възможно да се случи подобно нещо?Какви неадекватни,некомпетентни и несериозни хора работят там?Защо взеха куче което се отглежда от нас в двора на предприятието и не го върнаха?Каква е тази нехайност която цари в тази организация?Що за „професионалисти“ работят и получават заплати и не е ли мотото на организацията да спасява гражданите от бездомните кучета,а не да взима такива който не са агресивни и се отглеждат в двора на предприятие и по страшното да не ги връщат на същото място,а в съвсем друг квартал?
  Всичко в тази скапана държава е пълен абсурд,както и тази организация която е – НЕ РАБОТЕЩА!!!
  Подаден е от нас сигнала за нередността която е допусната и очакваме адекватна намеса за да ни върнат кучето.Пиша и тук за да видят всички хора какви абсурди се разиграват в организацията.
  Надяваме се за съдействие от вас тъй като ако не получим такова,ще бъдем принудени да сигнализираме и на други места,като медиите за да се види как отново някой не си е свършил работата!!!

  • Г-жо Вяра Дончева казва:

   Какво прави „вашето куче“ без стопанин на улицата замислихте ли се? Лае, напада преминаващите, опложда бездомни кучки… Аман от такива „стопани“ като вас. Правилно са го прибрали.

 18. Rumen казва:

  Моля отстранете кучетата от децка площадка Буката, градинката между петте кьошета и баня Мадара в София

  • Е. Галинова казва:

   Моля, подайте сигнал към Екоравновесие. Кликнете върху „Подайте сигнал“ горе.

 19. Мартин казва:

  Както Румен е казал на 05 юни 2013, отстранете кучетата от детската площадка Буката, градинката между петте кьошета и Баня мадара. Днес бях нападнат от едно от кучетата там. Прошарено(бяло и черно) доста добре охранено, най-интересното беше, че като ме нападна пред хората и се защитих като почнах да го целя с камъни бях нападнат от хората в градинката. Бил съм лош човек, кучетата разпознавали. Не искам да ви пращам снимки на Хитлер с кучета и как му се радват. Моля отстренете ги, за да не се стига до саморазправа ! Не успях да видя къде да ви подам този сигнал !

Отговори