Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Как се подава сигнал

Как да подам сигнал - ръководство

Можете да подадете сигнал чрез специализираната форма, оттук.
Илюстрация с обяснение за попълването на формата можете да видите тук.

Във формата попълвате данни за връзка с вас (име, телефон, e-mail) и данни за инцидента (район, адрес, категория).
Тези данни са задължителни, за да бъде приет сигналът. Задължителните полета са отбелязани с жълт цвят във формата.

За да допринесете за бързото и ефективно решаване на случая, можете да направите нещо повече:
■ да посочите мястото на картата,
■ да приложите снимки,
■ да допълнете заглавие и описание.

Ето списък от всички действия:
1. Име. Напишете своето име и фамилия в полето най-горе.
2. Е-mail. Въведете e-mail за връзка с вас. На този адрес ще получавате информация за развитието на случая.
3. Телефон. Въдедете телефон за връзка с вас. Възможно е натоварените с решаването на случая да ви потърсят за допълнителна или уточняваща информация.
4. Район. Изберете района на инцидента от падащото меню.
5. Място. Въведете адрес на инцидента – квартал, улица, номер. За ориентир изберете най-близкия до произшествието пощенски адрес. Внимание! Попълва се адреса на инцидента, а не адреса, на който живеете!
6. Категория. Посочете категорията на инцидента. От падащато меню изберете: Агресивни кучета, Болни кучета, Бездомни кучета, Домашни кучета, За кастриране, Ухапване. От категорията зависи характера и спешността на действията след сигнала. Важно е да бъдете коректни, когато посочвате категорията! Ако подадете неверен сигнал, ще изместите решаването на друг, наистина тежък или спешен случай!
7. Карта. На картата отбележете мястото на инцидента. Поставете червения маркер, като кликнете с мишката върху мястото. Ако искате да коригирате мястото, просто кликнете отново, върху новото място. За да приближите или отдалечите картата, използвайте бутоните „+“ и „-“ в горния й ляв ъгъл. За да местите видимото поле на картата, използвайте стелките в кръгчето в горния й ляв ъгъл. Отбелязването върху картата не е задължително за подаването на сигнала, но е много полезно за доброто и бързо изпълнение на действията.
8. Заглавие. В „Заглавие“ напишете с едно изречение най-важното за инцидента. Заглавието не е задължително и няма да отмени приемането на сигнала, но с него можете да улесните приемането и обработването му.
9. Описание. В полето „Описание“ напишете в свободен текст подробности за инцидента, например часа и датата, описание на кучетата, факти за поведението им,подробности за точното място на инцидента, допълнителни данни за връзка с Вас и др. Описанието не е задължително и няма да отмени приемането на сигнала, но ще услесни правилните действия.
10. Снимки. Прилагане на снимка става чрез бутона „Избор на файл“. Чрез него можете да изберете файл от своя компютър, който да приложите – като илюстрация за инцидента. В най-добрия случай това може да е снимка на кучето. Тя много ще улесни идентификацията му и, съответно, правилното решаване на случая. След като изберете файл, написнете бутона „Прикачи“. За да приложите повече от един файл, повторете действието. Списъкът от приложени файлове ще виждате в полето „Преглед“.
11. Изпращане. Когато сте готови с въвеждането на данните, натиснете бутона „Подай сигнал“.Ако промените решението си да подадете сигнал, натиснете „Откажи“.