Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

За нас

„Кучетата в София” е инициатива на група граждани на София – тук живеем и работим, тук са семействата ни, децата. Преди известно време забелязахме, че всички се дразним от „проблема с кучетата”. Не искаме кучетата са са проблем и заплаха. Кучето е най-добрия приятел на човека.

Забелязахме също, че знаем и умеем някои неща, с които можем да подобрим ситуацията. Направихме това:

• Допринесохме за създаването на този начин за подаване на сигнал от гражданите към институциите. Добавянето на карта и снимки не е голяма работа, но е полезно. Сега може да се разбере кое е и къде е кучето от сигнала. Работи много добре, ползва се и има ефект.

• Допринесохме за създаването на автоматична система, която да уведомява гражданите, които са подали сигнал, за това какво се прави по сигнала. Сега институциите са длъжни да информират гражданите. Това е от полза за всички.

• Допринесохме за създаването на специализиран софтуер, с който да работи Екоравновесие. Внедрен е и работи. Сега има пълна яснота за действията и видимост за резултатите. Автоматизацията намали нуждата от административен ресурс.

• Поддържаме сайта dogs.care.bg. В него се опитваме да информираме какви са правилата, свързани с кучетата, стопаните им, институциите и обществото. Убедени сме, че ако правилата са ясни и всички се придържат към тях, кучетата ще престанат да бъдат бедствие за града ни.

Тези неща са направени с доброволен труд на хора и компании, всеки според способностите, възможностите и желанието си.

Разбираме, че кучетата не са най-важното или най-големия проблем. Със сигурност има много по-важни неща. Разбираме, че не извършваме някакво славно дело, просто малък принос за решаването на второстепенен проблем.

Ние не мразим кучетата. Много от нас имат куче. Мислим, че проблемът с кучетата е човешки и имаме доброто желание да допринесем за решаването му.