Подаване на сигнал
Заявка за безплатна регистрация

Екипи на Екоравновесие ще дежурят и по време на празниците

ОП Екоравновесие е готово да реагира на сигнали за ухапвания и агресивни кучета по време на почивните дни около Коледа и Нова година. Три ловни екипа са натоварени с дежурството за дните от 22 до 26 декември, на 31 декември и 1 януари.
През празниците приютите в Сеславци и Горни Богров ще работят с намален брой служителите и няма да приемат посещения от граждани.
Графикът на работата можете да видите тук: ЗАПОВЕД N63 (pdf).
В документа има информация, важна за хората, които полагат доброволен труд в приюта, а също и за координаторите на неправителствените организации за защита на животните.

Написано от

11 коментари за “Екипи на Екоравновесие ще дежурят и по време на празниците”

 1. Николай казва:

  Пред блок 917 в жк.Люлин 9 е пълно с кучета които през деня може и да не са толкова агресивни,но вечер нападат хора.Няколко пъти се налага да бягам от тях подгонвайки ме!На два пъти бях на косъм от ухапване!Пиша тази жалба след като за пореден път бях подгонен и се наложи да си взимам такси за 2 крачки разстояние само за да ги избегна.На всичко отгоре през деня постоянно някои хора решават че е уместно да ги хранят и така няма отърване от тях.Моля да ми бъде обърнато внимание на жалбата.Тази разправия с кучетата продължава повече от 3 години!Нека просто бъдат взети и премахнати от между блоковите пространства!Също се събират и зад блока!Пред Европата която се намира малко над блока има пък друга глутница!Просто квартала е безнадеждно опасен в отношение на кучетата.Нито може да си пусне ме децата около блока,нито ние да се прибира ме в късните часове!Надявам се да бъдат взети мерки в близките няколко дена,защото ми е писнало от тях и е въпрос на време някой да бъде ухапан или по-лошо разкъсан!

 2. Ирина казва:

  Здравейте,

  Първо ми е любопитно дали някой от Екоравновесие се е отзовал на оплакването на Николай и дали въпросните кучета вече са прибрани?
  Питам защото аз искам също да подам оплакване за 3 големи кучета, които ме нападнаха днес на улица Христо Смирненски в град Банкя, до магазина за Хранителните стоки. Имах късмета че една кола се оказа в района и хората спряха да ми помогнат иначе сега най-вероятно щях да бъда в спешното на Пирогов. Призовавам Екоравновесие да се отзове незабавно на това повикване, защото има и училище в съседтство и инцидента може да се повтори.

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, Ирина,
   Препоръчваме ви да подадете сигнал към Екоравновесие!
   http://goo.gl/SSN0J или големия банер „Подайте сигнал“ точно под главата на сайта. Колкото по-скоро сред инцидента – толкова по-добре. Ще помогне, ако отбележите мястото на картата

 3. Ива казва:

  Аз подадох сигнал преди два месеца и половина, след като написах, че никой не се е отзовал месец по-късно веднага дойде екип на Екоравновесие. Дойдоха в най-големия студ, следователно кучетата се бяха скрили и не можаха да ги намерят. Изпратиха ми имейл, че ще насрочат нова дата за посещение. Това се случи на 12.12.2012 г. Днес сме 31.01.2013 г. но нямам вест. Аз продължавам да се опитвам да защитавам моите деца, и да заобикалям по различни маршрути, защото въпросните кучета все излизат от някъде. Пак очертавам района- Надежда 2, около блок 266, блок 265, блок 264. дано скоро някой се отзове!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, Ива,
   Наистина, възможно е екипът да не е намерил кучетата при първото посещение. Ако Екоравновесие са ви изпратили мейл, че предстои следващо посещение, би трябвало да ви изпратят и следващ мейл – с информация за него. Такъв е работният процес на предприятието и ако не е спазен, задачата ще се отчита като неизпълнена.
   Дали има вероятност мейлът да е попаднал в папката „спам“?
   Независимо от това, ако кучетата ви тормозят – можете да подадете сигнал отново!

 4. Ива казва:

  Аз не се съмнявам в достоверността на дейността на Екоравновесие. Просто казвам, че докато се насрочи нова дата за посещение няколко пъти съм била обезпокоявана от тези „добри приятели на човека“, които не са 1 и 2 а цели 4 или 5 кучета.Трябва да ангажирам хора да ме изпращат, трябвада мисля да се прибера по светло, трябва да мога да гушна едното дете и едновременно да бутам количката с другото, което е бебе.
  Относно така наречения „спам“ няма такава вероятност, защото всеки ден проверявам пощата и знам кои имейли са попаднали точно там.

 5. Elena казва:

  Здравейте! Искам да подам жалба за агресивно куче в района на село Мало Бучино около улиците Люлин и Никола Петков,кучето е маркирано!Напада хората през деня и вечерта.Много моля да вземете спешни мерки!

  • Е. Галинова казва:

   Здравейте, Elena, сигнализирайте Екоравновесие, през банера „Подайте сигнал“ в горната част на този сайт.

 6. Пламен танев казва:

  Добър ден. Пред вх.А на бл.419 в жк. Овча купел се подвизава агресивно куче, черно с бяло на гърдите и отрязан връх на дясното ухо. Някои от съседите го хранят и допускат да спи и да се крие във входа. Моля да вземете мерки за отстраняването на кучето.

Отговори